Brød bagt med fordej og surdej

- Smager af mere
- Har en mere sprød skorpe
- Har en mere smidig og tæt krumme
- Holder sig friskt i længere tid

Surdej og fordej i hvedebrød.
Tidligere blev hvedebrød fremstillet ved hjælp af surdej, der fungerede som hævemiddel. men efter den industrielt fremstillede gærs indtog blev surdejen udkonkurreret af et hævemiddel, der var langt hurtigere, effektiv og driftsikker. Gæren gav en større volumen, en mere åben krumme og et mere ensartet udseende på det bagte brød – desværre måtte man samtidig sige farvel til den karakteristiske brødsmag, som surdejen gav. Hvedebrød var derfor i mange år kendetegnet ved at være stort, luftigt og uden ret meget brødsmag. 

Efterspørgslen efter brød, der smager af noget (brød med karakter) er slået igennem. Langtidshævning med surdej og fordej er derfor blevet populært igen

Vores mission er at finde den gode smag i brødet 
Langtidshævning, surdej eller fordej giver masse ekstra smag til brødet. 
Med surdej og/eller langtidshævning opnår man et brød med en mere markant, og til tider meget syrlig brødsmag.
Vi overvejer nøje hvilke brød, der skal bages med surdej og hvilke, der skal bages med fordej.

Fordelen ved fordej
Fordej bevarer melets bageegenskaberne. Brødet får en mere fløjlsagtig, tæt og ensartet krumme. Brødet føles blødt i længere tid (længere holdbarhed). Smagsoplevelsen bliver samtidig mere nuanceret og dejlig rund.

Fordelen ved Surdej
Den dejligt syrlige brødsmag fra surdejen passer rigtigt godt til rugbrød og til brødtyper som f.eks. langtidshævede hvedebrød. Brødet har desuden længere holdbarhed, en god krumme og en dejlig sprød skorpe.